Haptotherapie voor volwassenen

Haptonomie gaat over contact maken met je gevoel. Je gevoel vertelt hoe het met je gaat, of je honger hebt, moe bent, je spierpijn hebt of blij of bang bent? Hoe je je lichaam gebruikt, zegt alles over jezelf. Het beïnvloedt wat je denkt, doet, voelt en vice versa.

Als je bewust lichaamssignalen waarneemt, ontstaan er inzichten, ruimte om keuzes te maken en handelingsmogelijkheden om toe te passen. Daarmee kun je je vitaal en veerkrachtig door het leven bewegen.

Je lichaamssignalen herkennen kan om diverse redenen verstoord zijn. Haptotherapie helpt je de verstoring te onderzoeken en uit te vinden hoe je je op je eigen wijze weer kunt verbinden met jezelf, de ander en je omgeving.

Onder mijn begeleiding bied ik een veilige plek, waar aan de hand van ervaringsoefeningen, gesprekken en aanraking op de behandelbank, je leert luisteren naar wat jouw lichaam en gevoel zeggen. Je ontdekt nieuwe vaardigheden en maakt deze eigen. Je groeit in het ervaren van waar behoeften en verlangens liggen en je krijgt meer grip op het er naar handelen.

Voor wie?

Mogelijke thema’s die bij haptotherapie aan de orde kunnen komen, zijn:

Werkwijze

Praktisch gezien starten we een haptotherapeutisch traject altijd met een intake. Daarin bespreken we je vraag en werken we die verder uit in haptonomische oefeningen. Een intake duurt 1 tot 3 sessies. In die sessies komen vaak al nieuwe inzichten op. Tijdens en na de intake stemmen we zorgvuldig af of haptotherapie voor jou passend is. Indien nodig kan ik je doorverwijzen. Tijdens het traject volgen we jouw proces.

In de intake bespreken we je doelen en verlangens, daarna stellen we een behandelplan op dat we tussentijds evalueren. We staan stil bij de ontwikkeling in de afgelopen tijd en waar je staat ten opzichte van de doelen. Het traject ronden we af wanneer je voldoende bagage hebt om weer zelf op pad te gaan.

Bent u benieuwd of ik kan helpen? U kunt mij bellen of mailen met een vraag of voor een afspraak. Er is geen verwijzing van de huisarts nodig.

Nicolien Pronk

Als twintiger beoefende ik sport-aerobics en heb ik meerdere EK’s en WK’s mogen dansen. Dit heeft geleid tot een praktijk voor sportlessen en sportmassage, naast mijn vaste baan als gymdocent in het basisonderwijs. Ik houd van bewegen, en zet jou graag in beweging. Ik heb gezien dat bewegen veel invloed heeft op hoe je je voelt en andersom. Deze ervaring heb ik later verdiept met de opleiding tot haptotherapeut.

Met veel doen en minder denken, breng ik het proces van de ander graag in beweging.
Als haptotherapeut ben ik voelbaar aanwezig in het contact en onderzoekend met een open, energieke blik. Ik vertrouw op mijn intuitie, vraag door, daag uit en maak iemand enthousiast en verantwoordelijk voor zijn eigen groeiproces.

Na een prachtig sabbaticaljaar in de Franse Alpen ben ik met mijn man in Arnhem gaan wonen. Haptotherapie past me zo goed, dat ik mijn aandacht nu volledig daarop richt.

Mijn kwaliteit is de medemens iets waardevols aanreiken, namelijk de ervaring dat je lijf er bij alles toe doet. Wat je misschien wel de rest van je leven helpt.

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten.

Praktijk

Praktijkinformatie volgt.

Kosten

Haptotherapie, sessie 50-60 min: € 95,00
Op alle behandelingen en betalingen zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Momenteel ben ik bezig met de aansluiting bij de beroepsvereniging. Dit betekent dat een vergoeding vanuit de zorgverzekering nu nog niet mogelijk is. Houd de website in de gaten wanneer dit wel mogelijk is.

Contact

Ben je geïnteresseerd in de haptotherapie van Voelen in Beweging, dan kom ik graag met je in contact via info-at-voeleninbeweging-dot-nl

Privacy

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dit is de huidige Europese privacywet. In onderstaande documenten kun je lezen hoe ik omga met de persoonsgegevens van mijn cliënten. Lees hier mijn Privacy Reglement en Privacy Policy.



Klachten

Mocht je het gevoel hebben dat je onzorgvuldig of verkeerd wordt of bent begeleid, dan hoop ik in eerste instantie dat we daar samen uit kunnen komen. Lees hier wat je nog meer kunt doen.